De douche stroomt door ondanks de gesloten draaikraan

Problème

Uw douche stroomt constant, terwijl de mengkraan gesloten is.

Oorzaak

Dit probleem ontstaat meestal door de mixerpatroon. Bij een defect stopt hij het water in het reservoir niet meer.

Oplossing

Voer de volgende handelingen uit om toegang te krijgen tot de mixerpatroon:

1 - Draai de stang los die als handvat dient, of verwijder de blauwe en rode dop:

2 - Gebruik een inbussleutel om de schroef waarmee het handvat vastzit los te draaien en te verwijderen:

3 - Schroef de twee afwerkingsfittingen los:

4 - Een laatste verbinding moet worden losgeschroefd om het mixerpatroon te bereiken. Neem hiervoor een tang. Als u een verstelbare tang gebruikt, raden we u aan een beschermkap te gebruiken om krassen op de moer te voorkomen.

5 - Zodra u toegang heeft tot de cartridge, controleer dan de werking ervan en zorg ervoor dat er niets binnenin gebroken is (barst). U kunt het zien door het uit elkaar te halen of door de gaatjes aan de achterkant van de cartridge te kijken:

* Als de cartridge kapot is, moet deze worden vervangen.

* Als de cartridge in goede staat verkeert, zit het probleem intern in de douche.

Als je product niet meer onder de garantie valt (meer dan 2 jaar), kun je reserveonderdelen bestellen in onze online shop.

Als je product nog onder garantie valt (minder dan 2 jaar), open dan een ondersteuningsverzoek door je aankoopfactuur en een foto van het probleem bij te voegen.

Laatste update : 26-10-2023 12:37:33